با توجه به اینکه داکر خیلی فراگیر شده و تقریبن اینروزها اکثر اپها بصورت داکرایز شده به محیطهای عملیاتی میرسند، ولی بنظر بنده که تا به امروز کلی کلاس و دوره مختلف (در دانشگاه و آموزشگاههای آزاد و بواسطهی شغلم بعنوان یک عضو هئیت علمی در دانشگاه) برگزار کردم
«در آمــــوزش ما نباید زیاد از داکـــر و داکرکامپوز استفاده کنیم». چون
- اکثر هنرجویان تا بیان به درک مناسبی از داکر برسند و بتونند کانفیگها رو بفهمند، دوره به پایان رسیده و بخش زیادی از افراد دیگه برنمیگردند که کانفیگها رو مرور کنند تا به سطح خوبی از دانش برسند.
- در برخی از موارد ما برای دانلود (pull) ایمیجهایی که داخل داکرکامپوز هست حجم بسیار بالایی از نت رو مصرف میکنیم. بعنوان مثال من برای اینکه یک تسک ساده با اسکیمارجیستری، کافکا و پوستگرس بزنم در حدود دو گیگ باید ایمیج دانلود کنم، اما تنها با گرفتن خود سورس کانفلوئنت کافکا (CE) که ۲۰۰ مگ حجم داره، خیلی راحت تسک رو میشه زد و تمام کانفیگها رو هم خودمون مرحله به مرحله میزنیم تا شخصی که در حال آموزش دیدن هست، بهتر درک کنه که چه اتفاقی داره میوفته.
- و مورد آخر در خصوص داکر این هست که حتمن با داکردستاپ آموزش رو جلو ببریم. چون اگر فقط با انجین داکر در لینوکس و بدون محیط گرافیکی داستان رو شروع کنیم که اصلن بعید میدونم هنرجو (شاید فقط پنج درصد افراد) بفهمه که چی به چی هست. ما نباید به افراد نشون بدیم که خیلی گیک تشریف داریم و تمام کارهامون رو با خط فرمان میزنیم (با ویندوز مهربانتر باید باشیم. باور کنید، بما کسی جایزه نخواهد داد اگر بفهمند گیک هستیم).
خلاصه این فقط یک تجربه بود و شما بعنوان مدرس، هر چه خواهد دل تنگت بکن. ولی بنده فهمیدم که استفاده بیش از حد از داکر و داکرکامپوز میتونه حتی بار منفی آموزشی داشته باشد، همه چیز باید متعادل باشد.
برای هنرجویان هم توصیه میکنم که اگر در کورس و یا دورهای مشاهده کردید که مدرس تمام کارها رو با داکر داره انجام میده، از ایشون بخواهید که تعدادی از تمرینات و تسکها را نیز به طریق معمول و عادی اجرا نماید تا شما مقداری هم کار با تکنولوژیها را در حالت غیر داکرایز شده ببینید و تمرین نمائید.
و در پایان عرض میکنم که «دقت کنید، بنده نمیگم داکر بده و یا کار با اپهای داکرایز شده خوب نیست، حرف بنده اینه که کمی هم در فرایند آموزش باید کانفیگها را بصورت معمول اجرا کنیم تا هنرجو گمراه نشود».